mi a kolbász titka

2019.02.14. 17:00

Kulcsi kolbásztöltők versenye szombaton

Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a kulcsi Császártanyán az I. kulcsi disznótoros és kolbásztöltő versenyt február 16-án, szombaton reggel hét órától.

Pekarek János

Fotó: illusztráció

Azért olyan korán, mert a vetélkedő egy régimódi disznóvágással kezdődik! Ezzel teremtik meg a friss alapanyagot a kolbásztöltő versenyhez, amelyre 3-4 tagú csapatok jelentkezhettek, február 10-ig, hétezer forintos nevezési díj ellenében.

A verseny feladata: csapatonként öt kiló kolbászhúsból legalább egy pár, mintegy húsz centis sütnivaló kolbász előállítása a bíráló bizottság részére a helyszínen, saját eszközökkel és fűszerekkel. A szervezők a verseny első három helyezettjét serleggel és oklevéllel jutalmazzák, a további résztvevők emléklapot kapnak.

A versenykiírásban ugyan nem szerepel, de mivel a rendezvény egyik fő célja a hagyományőrzés, valószínűleg nagy sikert arathatnak a régi receptek...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!