DOKUMENTUMFILM

2018.12.16. 18:00

Dunát bemutató filmet készítettek

Dunát bemutató film készült az Elszármazottak a Vidékért Egyesület gondozásában a Paksi Atomerőmű támogatásával.

Venter Marianna/TEOL

Homokpadok a Dunán Bajánál 2018. október 17-én. Az augusztus óta tartó csapadékszegény időjárás miatt a folyó vízállása a magyarországi szakaszon ismét az eddig mért legkisebb értékek közelében vagy alatta alakul. MTI/Sóki Tamás

Fotó: Sóki Tamás

Mint azt Vida Tünde, az egyesület elnöke elmondta, a civil szervezet 2015-ben alakult, tevékenységük lényege, hogy tagjaik saját tapasztalataik, képességeik, készségeik felhasználásával tegyenek meg mindent a vidékért, a vidék értékeinek bemutatásárért. Ez utóbbi területen, több év gyűjtőmunkájának és filmforgatásainak eredményeként született meg a Dunáról szóló film, amely a folyó Dunaföldvár és Gerjen közötti szakaszát mutatja be. Többek között ritkán látott perspektívából készült légifelvételek segítségével.

Mindehhez kellett Babai Istvánnak, a projekt szakmai vezetőjének és operatőrének egyedi látásmódja, képalkotó munkája. A film a Dunát, mint értéket mutatja be, és meggyőzően bizonyítja, hogy az erőmű semmilyen negatív hatással nincs a folyóra, harmóniában él vele. Ennek az együttélésnek a korrekt bemutatásáért találta támogatásra méltónak a paksi atomerőmű ezt az egyébként önerőből készült munkát. A tegnap délutáni paksi sajtótájékoztatón Babai István és dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója ajánlotta a közönség figyelmébe az alkotást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!