Parádés gyorsasággal

2019.06.26. 07:00

Két gyermeket rabolt ki, öt percen belül elfogták

Dunaújvárosban két tizenhárom éves fiútól vette el értéktárgyaikat, majd megfenyegette őket az a helyi férfi, akit a részletes személyleírás alapján a rend­őrök a bejelentést követően nyomban elfogtak.

Balla Tibor

Dunaújvárosban, a Kádár-völgy nevű zöldövezeti területen egy padon ülve hallgatott zenét mobiltelefonról két tizenhárom éves dunaújvárosi fiú 2019. június 23-án, vasárnap délután, amikor odalépett hozzájuk egy férfi, aki beszélgetést kezdeményezett velük. Rövid idő elteltével az idegen kivette az egyik gyermek kezéből a mobiltelefonját, a másik hátitáskájából pedig a benne lévő hangszórót, karórát és egyéb elektronikai termékeket, majd azokat a zsebébe tette. A férfi a gyermekek többszöri kérésére sem adta vissza az eltulajdonított értéktárgyakat, sőt, megfenyegette őket, ha a történteket elmondják a szüleiknek, vagy értesítik a rendőrséget, akkor mindkettőjüket családtagjaikkal együtt megöli. Ezután elsietett a helyszínről.

Fodor Szabina főtörzsőrmester és Uno nevű kutyája, Szabó Szabolcs főtörzsőrmester, Demeter Nándor törzsőrmester és Wächter Attila Ákos őrmester
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A bejelentést követően, a pontos és részletes személyleírás alapján, az azonnali rendőri intézkedéseknek köszönhetően az egyenruhások 5 percen belül azonosították, majd a bűncselekmény helyszínének közelében elfogták a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 24 éves, dunaújvárosi lakost. A férfi ruházatának átvizsgálása során a rendőrök hiánytalanul megtalálták a fiataloktól korábban eltulajdonított értéktárgyakat.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói a 24 éves A. Márkot – őrizetbe vétele mellett – kétrendbeli rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. (forrás: police.hu)

A megriadt fiatalokkal a Demeter Nándor törzsőrmester és Wächter Attila Ákos őrmester páros vette fel a kapcsolatot. A fiúk pontos leírása alapján már nagyjából tudták, merre kell keresni az elkövetőt. A Fodor Szabina főtörzsőrmester és Szabó Szabolcs főtörzsőrmester járőrpárost a Délivárosból, a Papírgyári úti felüljárótól riasztották. Szinte egyszerre érkeztek a Diófa utcába, ahol a ruházat, a tetoválás, a vágások alapján felismerték az általuk már régóta ismert férfit és őrizetbe vették.

Nagyon gyorsan

A közelmúltban több rekord­gyorsaságú elfogást is elkönyvelhettek a dunaújvárosi rendőrök. Április végén két napon belül elfogták a Vasmű úti dohánybolti rablót, aki az eladót a földre szorította, és a kasszából készpénzt vitt el. Ugyancsak két napon belül fogták el május közepén a Római körút egyik dohányboltját kiraboló férfit. Június közepén nem egészen egy órán belül egy menetrend szerinti buszon fogták el azt a férfit, aki videóüzenetben fenyegetőzött azzal, hogy megöli az első embert, akit meglát az utcán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában