feljelentették a vétkest

2018.08.17. 10:14

Két fogvatartott összeverekedett a Pálhalmai BV-ben, egyikük súlyosan megsérült

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2018. augusztus 07-én, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet egyik karbantartó műhelyében munkavégzés közben két fogvatartott összeverekedett, amelynek következtében az egyikük megsérült.

duol.hu

A foglalkoztatási felügyelő a szükséges intézkedéseket azonnal megtette, az egészségügyi szolgálat ellátta a fogvatartott férfit, ezzel egyidőben a mentőszolgálat értesítése megtörtént. A börtön személyzete az ilyen esetekben alkalmazandó szakmai protokoll szerint járt el. A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon.

A verbális agresszió jellemző a rabok között, azonban évente átlagosan csak 80-90 olyan eset van, amikor komolyabb sérülést okoznak egymásnak az elítéltek. Ez a szám a 18 ezres fogvatartotti létszámhoz viszonyítva csekélynek számít.

Nem ritka az sem, hogy a rabok őrzőikre támadnak, évente 60-70 ilyen eset történik a hazai börtönökben, az viszont jó hír, hogy az esetek többségében kollégáim csak könnyebb sérülést szenvednek el. Ez alapvetően a megfelelő szakmai felkészítésüknek és a folyamatos továbbképzésüknek köszönhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában