Közlekedésrendészeti akciók

2024.07.10. 09:00

Kilenc ittas sofőr is fennakadtak a rendőrségi ellenőrzésen

Az elmúlt hét közlekedésrendészeti akciója során mintegy százötven esetben intézkedtek a vármegyei rendőrök a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt- többek közt ez derül ki a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság jelentéséből.

Molnár Emese

Forrás: A rendőrség Facebook oldala

Mint azt részletezték, július 1-7. között Fejér vármegyében sebességmérési akciókat tartottak az egyenruhások, ellenőrizték a biztonsági öv használatát, az ittasságot, valamit figyelemmel voltak a baleseti szempontból kiemelt szabályszegések visszaszorítására is. 

Az akciók során a rendőrök 150 esetben intézkedtek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, és három alkalommal a gyermekbiztonsági rendszer helytelen használatát állapították meg. 

Kilenc olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. 

A vármegye közútjain a hét nap alatt 798 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax. Sebességtúllépés miatt 22 járművezetőt közigazgatási bírsággal, 89 sofőrt helyszíni bírsággal sújtottak, két vezetőt pedig figyelmeztetésben részesítettek. 

Fejér vármegyében a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, a balesetek számának csökkentése érdekében továbbra is lehet számítani fokozott rendőri jelenlétre, valamint kamerák, sebességmérő berendezések és drónok segítségével történő közlekedésrendészeti ellenőrzésekre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában