Csak veszélyhelyzet esetén!

2024.07.09. 13:00

Egy férfi azért hívta a rendőröket, mert nem tudott a hattyúktól bemenni a Velencei-tóba

Sajnos még mindig sokan tárcsázzák indokolatlanul a segélyhívót, túlterhelve a rendszert és veszélybe sodorva azok életét, akik valóban a rendőrség, a mentőszolgálat, vagy a katasztrófavédelem segítségére szorulnak – erről tett közzé egy bejegyzést a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Molnár Emese

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

Példaként meg is osztottak erről egy, a napokban történt esetet. Egy férfi tett bejelentést a 112-re, hogy Velencén van, fürdőzni szeretne, azonban egy hattyúpártól és annak hat kicsinyétől nem tud bemenni a tóba. A rendőröknek a bejelentő elmondta, hogy az állatok senkire nem támadtak, kárt nem okoztak, csupán azt szerette volna, ha az egyenruhások elterelik őket a helyszínről, hogy ő nyugodtan lubickolhasson. A rendőrség munkatársai megkérték a férfit, fáradjon pár méterrel arrébb, másik bejáróhoz.

A kapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy csak veszélyhelyzet esetén tárcsázzák a 112-es segélyhívót.

Veszélyhelyzetnek számít az olyan ember, állat, műszaki hiba, elemi erő, természeti esemény, baleset, betegség vagy élettani körülmény okozta helyzet, ami az életben, testi épségben, anyagi javakban okozott kárral, illetve a természetes és mesterséges környezet fokozott megrongálásával vagy ezek veszélyeztetésével jár, és amelyet a segélyt kérő személy, illetve a környezetében lévők a készenléti szervek helyszíni segítsége nélkül önállóan megoldani nem képesek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában