Pech

2024.07.09. 15:00

Az öv miatt szúrták ki Dunaújvárosban, menekült az ittas, vezetéstől eltiltott férfi

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, mintegy 22 óra alatt bíróság elé állította azt a férfit, aki eltiltás hatálya alatt vezetett, majd a rendőri ellenőrzés alól kivonta magát.

Molnár Emese

Fotó: FMRFK

Mint arról a Fejér Vármegyei Főügyészség beszámolt, a nyomozás adatai szerint a férfi járművezetéstől eltiltás hatálya alatt, ittasan közlekedett Dunaújváros belterületén 2024. július 4-én, amikor a piros lámpa jelzése előtt várakozó rendőrjárőrök észrevették, hogy nem használt biztonsági övet.

A rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzésére a vádlott nem állt meg, nagy sebességgel továbbhajtott a 6-os számú főút irányába, majd az egyik ingatlan nyitott kapuján behajtott a kertbe, a járművet leállította és abból kiszállt, amikor a rendőrjárőröknek sikerült ellenőrzés alá vonni.

A vádlott ellen biztonsági öv használatának elmulasztása, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés szabálysértése miatt külön eljárást folytat a rendőrség.

A férfival szemben az elmúlt két évben négyszer indult közlekedési szabálysértés miatt eljárás.

A Dunaújvárosi Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, a férfival szemben 45 nap elzárást szabott ki és 2 évre eltiltotta a járművezetéstől.

A döntés védelmi fellebbezés folytán nem jogerős.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában