NAV

2023.06.10. 19:00

Lakat alatt a parfümlerakat

Több mint ötezer üveg hamis parfüm piacra kerülését akadályozták meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. Az M1-es autópályán állták útját a pénzügyőrök annak a teherautónak, aminek rakománya zsúfolásig volt hamis parfümös üvegekkel.

duol.hu

Fotó: Africa Studio

A nagyságrendileg 2000 üveg hamis parfümöt fuvarozó lengyel gépkocsinak, a NAV járőrei állták útját, majd a nyomozókat ezután riasztották. Nem sokkal később a bűnügyesek, az illatos portéka fennmaradó részét már egy budapesti raktárban szagolhatták. A látogatás után, a blokád alá vett hamisított pacsulit tartalmazó üvegek száma ötezerre növekedett. A raktárban találtak még a raktér lezárásához használt plombákat, hamis bélyegzőt, fuvarleveleket és számlákat is.

A NAV nyomozói a szállítmány ellenőrzésekor, majd a raktárban tartott kutatáskor a lefoglalt bizonyítékok alapján azonosították a bűncselekményhez köthető szervezőt, akit iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény elkövetése miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

A nyomozás vádemelési javaslattal zárult. A bíróság azóta elmarasztaló ítéletben döntött a parfümök elkobzásáról, az értékesítés szervezőjét pedig felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtotta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában