Hihetetlen

2023.06.08. 13:00

Elsikkasztotta a rá bízott pénzküldeményeket a postai kézbesítő

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a nő ellen, aki postai alkalmazottként a rábízott készpénzküldeményeket elsikkasztotta.

duol.hu

A pénzküldeményeket megtartotta magának a postai kézbesítő

Fotó: Illusztráció: MW

A vádirati tényállás szerint a nő 2021 októberétől dolgozott egy Fejér Vármegyei település postájának kézbesítőjeként. Munkakörébe tartozott többek között a küldemények, készpénz kezelése, kézbesítése. A vádlott a munkaköri feladatát megszegve a neki átadott és ezáltal rábízott készpénzküldeményeket 2021. november második felében 32 esetben nem kézbesítette, az utalványozott összegeket eltulajdonította, azt ismeretlen célra fordította. Ezzel a magatartásával a nő közel másfél millió forint kárt okozott a postának. A cselekmény nagyobb értékre elkövetett sikkasztás megállapítására alkalmas – tájékoztatta lapunkat a Fejér Vármegyei Főügyészség helyettes-sajtószóvivője, dr. Gácser Zsuzsanna Ágnes.

Mivel a nő a bűncselekmény elkövetését beismerte, és a bizonyítékok rendelkezésre állnak, ezért az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki a nővel szemben és bírálja el a posta kárigényét. 

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Székesfehérvári Járásbíróság dönt majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában