Bűnügy

2023.06.02. 19:00

Egy év alatt közel 65 millió forint vagyonra tett szert a kábítószerkereskedő bűnszervezet – videóval

A Fejér Vármegyei Főügyészség bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emelt tíz férfival szemben – tájékoztatták szerkesztőségünket pénteken.

duol.hu

Különféle kábítószereket foglaltak le

Forrás: police.hu

Az elkövetők a szervezetten működő kábítószer-kereskedelemmel egy év alatt mintegy 65 millió forint vagyongyarapodást értek el. A vádirat szerint a terheltek egyike által irányított bűnszervezet kábítószeralapanyagok és kábítószer külföldről, illetve Magyarországról történő beszerzését, előállítását, továbbá értékesítését végezte. A szervezet kokain, mariuána, extasy, amfetamin, illetve metamfetamin hatóanyagú kábítószerekkel kereskedett. A tagok között a feladatok megosztottak voltak, egyrészük a kábítószeralapanyagok beszerzésében vett részt, illetve minőségellenőrzést végzett, voltak, akik drog-, illetve pénzfutárként működtek, továbbá aki a kábítószerraktárt működtette, felügyelte, míg a további vádlottak a szállítással, illetve a kábítószer előállításával foglalkoztak. A szervezet tagjai az irányító utasításai szerint jártak el, akik részére javadalmazást is biztosított. A szervezet egy év alatt 12 kg kokaint, 205 kg marihuánát, 102 kg amfetamint, valamint 16 ezer db extasy tablettát értékesített. 185 liter amfetaminolajat vásároltak, amelyet amfetamin előállításához használtak fel. A bűnszervezet közel 65 millió forint vagyongyarapodást ért el. Az ügyészség vádiratában a terheltekkel szemben szabadságvesztés- és pénzbüntetés kiszabását, mintegy 65 millió forint erejéig vagyonelkobzást indítványozott. 

Forrás: police.hu

Az ügy előzménye, hogy a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást 2020 szeptemberében. A több hónapon keresztül tartó intenzív felderítői és nyomozó munka eredményeként a rendőrök számára 2021 januárjára vált egyértelművé, hogy a bűncselekménnyel egy bűnszövetségben tevékenykedő négytagú társaság gyanúsítható. Az eljárás adatai szerint a székesfehérvári, a bácsalmási és a két budapesti férfi több megyére kiterjedően kábítószert terjesztett. Elfogásukra 2021. január 27-én összehangolt bűnügyi akciót szerveztek a nyomozók, a főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály (MEKTA), valamint a Készenléti Rendőrség munkatársaival, továbbá a Somogy, a Veszprém és a Bács-Kiskun megyei rendőrökkel – mintegy 100 fő részvételével –, melynek során elfogták és előállították Sz. Zsoltot, P. Rudolfot, N. Gábort és H. Miklóst. A gyanúsítottak otthonában tartott kutatáson a rendőrök közel tizenegy kilogramm kábítószergyanús anyagot, több mint 25 millió forint készpénzt, külföldi valutát, személygépjárművet, telefonokat, továbbá a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítási eszközöket találtak és foglaltak le.

Forrás: police.hu

A rajtaütésről készült rendőrségi videó: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában