Bűnügy

2023.06.08. 18:00

Arany-érmegyűjtemény miatt törtek be egy családi házba (videóval)

Aranyérme-gyűjtemény miatt törtek be a házba, a rendőrök azonosították és elfogták az egyik tettest.

duol.hu

Sajtótájékoztatón mutatták meg az ellopott és a nyomozás során lefoglalt érméket és órákat

Fotó: police.hu

Ezüst- és aranyérmék, valamint nagyértékű karóra-gyűjtemény és aranyékszerek ellopása miatt törtek be egy veszprémi ingatlanba 2023. május 27-én 6 óra és 2023. május 30-án 14 óra között. A sértett üdülésből hazatérve észlelte, hogy felforgatták a lakását és a gyűjteménye eltűnt. A bűncselekmény észlelésekor azonnal értesítette a rendőrséget. Az elkövetők a lakás első emeleti ablakát benyomva jutottak be a lakásba és okoztak a lopással több tízmilliós kárt – olvasható a rendőrség hivatalos honlapján, a police.hu-n.

Az elrendelt nyomozás során a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai széleskörű adatgyűjtést folytattak és azonosították a lehetséges elkövetőket. A nyomozók 2023. május 31-én 17 órakor a Fejér vármegyei Perkátán elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható egyik férfit. A 36 éves tettest előállították a rendőrkapitányságra, őrizetbe vették és jelentős értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták. Másnap egy budapesti zálogházban a nyomozók lefoglalták a bűncselekmény során ellopott 35 darab aranyérmét. További eljárási cselekmények során a nyomozók nagyértékű órákat és ékszereket foglaltak le.  A rendőrség keresi a további hiányzó értékeket, illetve körözést adott ki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható másik két tettestárs felkutatása érdekében.

A nyomozó hatóság kezdeményezésére 2023. június 2-án az illetékes ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, amelyet a bíróság elrendelt.

Az ügy részleteiről 2023. június 7-én a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon sajtótájékoztató keretében számolt be Suszter Tamás rendőr ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes és Dobosi Ádám rendőr százados, a Veszprémi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Élet- és Ifjúságvédelmi Alosztály vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában