Silány minőségű

2023.05.12. 11:00

Hamis ruhákat rejtettek a kisbusz csomagtartójába

Fekete zsákokban, több mint ötmillió forint értékű hamis ruhákat és kiegészítőket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy járműben, amit az M7-es autópályán füleltek le.

duol.hu

Forrás: NAV

Tömött zsákok takarták el a személyes holmikat egy kisbusz csomagtartójában, amely Horvátországba tartott öt horvát utasával. A Budapestről érkező járművet a pénzügyőrök az M7-es autópálya Fejér vármegyei szakaszán ellenőrizték. A nejlonzsákokban többszáz, ismert márkajelzésű póló, melegítő, zokni és táska lapult. Az árukon már szemmel látható volt, hogy az eredeti márkánál jóval silányabb minőségű termékekről van szó. Az egyik utas elmondta, hogy a csomagok tartalma az ő tulajdona, azokat egy budapesti piacon vásárolta. 

Az előzetes szakértői vélemény szerint a termékek hamisítványok, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A pénzügyőrök a több mint ötmillió forint értékű hamisítványt lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást. A hamis termékek nemcsak a piac szereplőinek okoznak károkat, hanem az egészségre is ártalmasak lehetnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában