Fogolyszökés

2023.05.18. 19:00

Eltávolította a nyomkövetőt a lábáról, és elhúzta a csíkot

duol.hu

Eltávolította a férfi a lábára szerelt nyomkövetőt

Fotó: Knap Zoltán/MW

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség fogolyszökés vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki bűnügyi felügyelet hatálya alatt eltávolította a mozgását nyomon követő technikai eszközt, tájékoztatta a duol.hu-t Jászberényiné dr. Király Teodóra a Fejér Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője. 

A bíróság bűncselekmény elkövetése miatt meghozott döntésével elrendelte a dunaújvárosi férfi bűnügyi felügyeletét a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával, amelynek hatálya alatt a vádlott külön engedély nélkül nem hagyhatta el a számára meghatározott ingatlant.

A bíróság döntése ellenére a férfi 2023. március 17-én a nyomkövetőt a lábáról eltávolította, a számára tartózkodási helyként meghatározott lakást elhagyva ismeretlen helyre távozott, amellyel kivonta magát a büntetőeljárás alól.

A férfi 2023. március 21-én azonban önként megjelent a rendőrkapitányságon és feladta magát.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben, tárgyalás mellőzésével, közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában