Fegyház

2023.05.10. 17:00

Elítélték a dunaföldvári gyújtogatót

Hat év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte a Szekszárdi Törvényszék kedden nem jogerősen azt a dunaföldvári férfit, aki 2022. április 3-án felgyújtotta házát, a tűzben egy ember halálos égési sérülést szenvedett – tájékoztatott az MTI.

duol.hu

A bíróság halált okozó közveszély okozása miatt ítélte el az 55 éves férfit, és hét évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától – mondta Bajusz János, a törvényszék sajtótitkára az MTI-nek. Az ítélet tudomásul vételéhez az ügyész és a védelem is három nap gondolkodási időt tartott fenn.

A párolgó benzingőz begyulladása miatt a helyiségben körülbelül 1000 Celsius fokos lángtenger alakult ki. A vádlottnak és fiának sikerült időben kimenekülnie az épületből, a sértett azonban csak néhány másodperc után jutott ki. Az áldozat testének 60 százalékán másod- és harmadfokú égési sérülés alakult ki, a lábszárán elszenesedett a bőr. Az égési sokk miatt a férfi másnap hajnalban a kórházban meghalt.

Az épület lakhatatlanná vált, a tűzoltók beavatkozása nélkül a lángok a szomszédos ingatlanokra is átterjedtek volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában