Gyermeknap

2023.05.29. 13:00

A gyerekeké volt a főszerep

duol.hu

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados

Gyerekkacagás, fürkésző szemek, csodáló tekintetek, bátor felfedezők, kedves szavak töltötték be a tűzoltólaktanyákat május 28-án Fejér vármegyében. Gyermeknap alkalmából a katasztrófavédelem idén is meghirdette a Nyitott szertárkapuk rendezvényét, amelynek keretében a székesfehérvári tűzoltólaktanyát is több százan felkeresték.

Székesfehérváron a tűzoltók próbariasztásokat tartottak, bemutatták a járműveket, a tűzoltó eszközöket és felszereléseket. A gyerekek beültek a gépjárműfecskendőbe, a daruba és a pályaszerbe, a bátrabbak a védősisakot és a védőkabátot is magukra öltötték. A gyereknapi tűzoltós programot évről évre nagy érdeklődés kíséri, a tűzoltók mindennapjaiba való betekintés nemcsak a legkisebbeknek, hanem a felnőtteknek is izgalmas programot ígért. A vármegyeszékhely mellett ezen a napon a sárbogárdi hivatásos tűzoltóság és a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs kapui is megnyíltak a látogatók előtt.

A Nyitott szertárkapuk rendezvényhez a bicskei, a móri és a váli önkormányzati tűzoltók is csatlakoztak, Velencén, Csókakőn, Lajoskomáromban és Martonvásáron pedig az önkéntes tűzoltók szertárát, járműveiket és felszereléseit tekinthették meg az érdeklődők.

Forrás és képgaléria

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában