Ügyészségi hírek

2023.04.19. 19:19

Gyorsított eljárásban felelt a dunaújvárosi autótolvaj

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a férfit, aki 2023. április 16-án este, Dunaújvárosban ellopott egy személygépkocsit és azzal balesetet szenvedett.

Fejér Vármegyei Főügyészség

Forrás: police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2023. április 16-án szeszes italt és gyógyszert fogyasztott, majd elhatározta, hogy ellop egy személygépkocsit. Elindult otthonról, majd Dunaújváros belvárosában felfigyelt egy lezáratlan állapotban lévő autóra, amelyben az indítókulcs is benne volt. A vádlott a gépkocsiba beült és elindult vele a közeli benzinkútra tankolni. Haladása során azonban ittassága miatt elveszítette uralmát a gépjármű felett, és az út szélén álló közlekedési táblának hajtott. A férfi a gépkocsival együtt eltulajdonította a tulajdonos pénztárcáját, a benne lévő személyes okmányait és készpénzét.

Figyelemmel arra, hogy a férfi elismerte a felelősségét és a büntetőügy megítélése egyszerű, ezért a bűnügyi őrizetben lévő férfit a Dunaújvárosi Járási Ügyészség bíróság elé állította.

A bíróság a terheltet lopás bűntette és lopás vétsége miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ügyről kiadott képeket is tartalmazó rendőrségi közlemény ezen a linken érhető el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában