Ügyészségi infó

2023.04.21. 17:00

Garázssoron találta meg a végrehajtó az autót, teljesen szétszerelt állapotban

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség a végrehajtás alól elvonással elkövetett zártörés bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a végrehajtó által lefoglalt személygépkocsit a végrehajtás alól elvonta – tájékoztatta szerkesztőségünket Jászberényiné dr. Király Teodóra a Fejér Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Fejér Vármegyei Főügyészség

Forrás: shutterstock

A vádirat szerint a végrehajtó 2021. május 17-én lefoglalta a vádlott házastársa személygépkocsiját, amelyről tudomása volt a vádlottnak is. A házastárs elköltözött a vádlottól, azonban a gépjármű a férfi birtokában maradt, azt egy dunaújvárosi garázsban tárolta szétszerelt, használhatatlan állapotban. A végrehajtó a gépjármű elszállításáról értesítette a vádlottat és a házastársát is, azonban azt elszállítani nem tudta, mivel sem a vádlott, sem az adós nem jelent meg, a jármű pedig nem volt feltalálható. Ezt követően a végrehajtó még két alkalommal kísérelte meg a szállítást eredménytelenül, majd 2022. október 27-én a vádlott útmutatása alapján, egy garázssoron találta meg a végrehajtó az autót, teljesen szétszerelt állapotban, arról hiányoztak a kerekek és minden kiszerelhető alkatrész, így a jármű értéket nem képviselt. A férfi ily módon a lefoglalás alatt álló gépjárművet a végrehajtás alól elvonta.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában