Ügyészségi info

2023.03.08. 17:03

Továbbra is letartóztatásban van az egykori barátnője új barátjára késsel támadó férfi

A Fejér Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki 2022. november 6-án meg akarta ölni egykori barátnője új barátját.

duol.hu

illusztráció

Fotó: Gorodenkoff

A nyomozás adatai szerint a férfi kapcsolata a barátnőjével megromlott, amely miatt a nő szakított vele, azonban a gyanúsított a szakításba nem tudott beletörődni. A férfi 2022. november 6-án elolvasta a nő őrizetlenül hagyott mobiltelefonjában lévő, az új baráttal váltott üzeneteit, majd a nő barátjának munkahelyéül szolgáló székesfehérvári vendéglátóipari hely hátsó bejáratához ment azért, hogy a férfit megölje. A gyanúsított a nyitott ajtónál tartózkodó sértettre szóváltás nélkül, szerelemféltésből, a magával vitt 21 cm pengehosszúságú késsel rátámadt, őt a mellkasán, a hasán, a felkarján többször megszúrta, majd a kést a helyszínen eldobva, futva elmenekült. A vérző férfi segítségért kiáltott, amelyet észlelve egyik munkatársa értesítette a mentőket. 

A sértett hasát ért szúrás következtében a hasfalban vérömleny alakult ki, azonban a szúrás a hasüregbe nem hatolt be. A mellkasfalat ért szúrás azonban a mellüregbe a bordák között behatolt, a szúrás elérte a jobb tüdő felszínét. A sértett sérülései életveszélyesek voltak, az időben érkező szakszerű orvosi ellátás elmaradása esetén a sértett halála bekövetkezhetett volna. 

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, - amely 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés - alaposan lehet tartani továbbra is a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől. A bűncselekmény motivációjára figyelemmel feltehető, hogy a férfi a sértett sérelmére újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, így vonatkozásában a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll. 

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és 2023. május 9-ig meghosszabbította a gyanúsított letartóztatását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában