Letartóztatásba került

2023.03.31. 16:01

Megerőszakolta nevelt lányait, majd megfenyegette őket, senkinek ne szóljanak a történtekről

A Fejér Vármegyei Főügyészség minősített szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki nevelt lánya barátnőjével, valamint nevelt lányaival szexuális cselekményt végzett.

Fejér Vármegyei Főügyészség

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

A nyomozás adatai szerint a férfi egy Fejér vármegyei településen lévő lakóházukban nevelt lánya barátnőjével, aki náluk aludt, 2020. augusztusában, éjszaka, kihasználva a kiskorú sértett alvó állapotát, szexuális cselekményt végzett.

A férfi továbbá a házastársa kiskorú gyermekeivel többször, erőszakkal szexuális cselekményeket végzett, az egyik gyermekkel hozzávetőlegesen 2 éven keresztül mindaddig, amíg a házastársa a gyanúsítottól 2020. novemberében a kiskorúakkal együtt elköltözött. A férfi mindkét gyermeket megfenyegette, hogy senkinek ne szóljanak a történtekről.

A gyanúsított által megvalósított kiemelkedő tárgyi súlyú és törvényi fenyegetettségű bűncselekményekkel összefüggésben megalapozottan lehet tartani a szökés, elrejtőzés veszélyétől, figyelemmel arra is, hogy a gyanúsított elfogatóparancs útján került elfogásra. A bűncselekmények jellege és az a tény, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén ismételten a kiskorú sértettekkel kerülhetne egy háztartásba, a bűnismétlés reális veszélyét támasztják alá. A hozzátartozói viszonyra figyelemmel alaposan lehet tartani attól is, hogy a férfi szabadlábra kerülése esetén a tanúk befolyásolásával a büntetőeljárás meghiúsítására törekedne.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását, a bíróság döntése fellebbezés hiányában végleges.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában