Katasztrófavédelem

2023.03.13. 15:00

Évértékelő az igazgatóságon

A Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elmúlt évi tevékenységét értékelte Magosi Lajos tűzoltó ezredes, igazgató március 9-én Székesfehérváron. Az állománygyűlésen elhangzott, hogy az elmúlt évben az igazgatóság eredményesen végrehajtotta valamennyi feladatát és teljesítette a kitűzött célokat.

duol.hu

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados

A rendezvény elején Virág Imre, a katasztrófavédelmi hatósági osztály szakügyintézője vette át a 2022-es Év rendvédelmi alkalmazottja elismerést. A kitüntető címet dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója adományozta a szakmai feladatok végrehajtásában nyújtott kiemelkedő, magas színvonalú teljesítménye elismeréseként a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársának. Virág Imre korábban a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központi ünnepségén nem tudott részt venni, ezért szolgálati helyén vette át a kitüntető címet.

Fotós: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados

Az évértékelő és feladat-meghatározó állománygyűlés Magosi Lajos tűzoltó ezredes, igazgató szakterületenként összefoglalta az elmúlt év legfontosabb eseményeit, fejlesztéseit és eredményeit. Mint elmondta, 2022-ben az előző évhez képest tizenkét százalékkal emelkedett a műveletirányításhoz érkezett bejelentések száma. 1466 tűzesethez és 1816 műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók. A tűzesetek száma húsz, míg a műszaki mentéseké tizenöt százalékkal nőtt a korábbi esztendőhöz viszonyítva. A lakástüzek száma hat százalékkal emelkedett, 312 otthonban keletkezett tűz. Tavasszal és nyáron a szabadban felcsapó lángok miatt kérték legtöbbször a tűzoltók segítségét. Az aszállyal sújtott hónapokban több helyen nádas, gabonatábla, tarló, néhol kazalba rakott takarmány- és szénabálák égtek.

Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados

Magosi Lajos tűzoltó ezredes beszédében összegezte a polgári védelmi, az iparbiztonsági és a hatósági, valamint a gazdasági szakterület tevékenységét, kiemelte a képzéseket, és szólt a hivatali és ellenőrzési tevékenységről is. A fejlesztések közül a székesfehérvári laktanya teljeskörű energetikai korszerűsítését emelte ki. Prezentációjában az ezredes beszélt az önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek aktív szerepvállalásáról, a területi tűzvédelmi bizottság prevenciós tevékenységéről. Elismerően szólt a civil és társszervezetekkel, valamint az önkormányzatokkal történő együttműködésről, és megköszönte az állomány elmúlt évi helytállását. Az idei évre meghatározott feladatok közül kiemelte a Fejér Önkéntes Mentőszervezet áprilisi nemzeti minősítő gyakorlatát.

Az igazgatóság 2022-es évét összefoglaló kisfilm:

Forrás: Fejér VMKI
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában