Hasznos

2023.03.30. 08:34

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Dunaújvárosban

A részletről Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője tájékoztatta szerkesztőségünket.

duol.hu

Szén-monoxid-érzékelő illusztráció

Fotó: Andrey_Popov

Gázkonvektorral és cserépkályhával fűtöttek abban a családi házban, ahol szén-monoxid keletkezett március 29-én este Dunaújvárosban. A mérgező gáz jelenlétét a fürdőszobában elhelyezett szén-monoxid-érzékelő jelezte. A négy négyzetméteres helyiségben egy nyílt égésterű gázkonvektor üzemelt.  A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók még a nappaliban is mértek szén-monoxid-koncentrációt. A helyszínre érkezett a gázszolgáltató szakembere. Személyi sérülés nem történt.

A szén-monoxid-mérgezések megelőzése érdekében érdemes minden nyílt égésterű fűtő- és vízmelegítő eszköz mellé szén-monoxid-érzékelőt helyezni. A megbízható érzékelők listája megtalálható a katasztrófavédelem honlapján. Az érzékelőt a fűtőeszköztől vagy vízmelegítőtől egy méterre, fejmagasságba helyezzük el, és figyeljünk a szavatossági idejükre - tanácsolja a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

https://katasztrofavedelem.hu/33883/szen-monoxid-erzekelok

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában