Kékhír

2023.03.31. 11:48

Betontömbök a vasúti síneken - szerencsén múlt, hogy nem történt baleset

A rendőrök egy napon belül elfogták azt a két fiatalt, akik Székesfehérvár külterületén betonelemeket pakoltak a sínekre.

duol.hu

A Székesfehérvár és Szombathely közötti vasútvonalon közlekedő személyszállító vonat mozdonyvezetője 2023. március 29-én délután arra lett figyelmes, hogy Székesfehérvár külterületén ismeretlen személyek a vasúti pálya síneire a vasúti földkábelek takarására szolgáló betonelemeket helyeztek el. Miután a betondarabokat a vonat vezetője féktávolságon belül észlelte, így azok közül több elemen is áthaladt a szerelvénnyel, többet összetörve közülük. A szerencsének köszönhetően baleset nem történt, a mozdonyvezető pedig azonnal jelezte a történteket munkatársainak, ők pedig rögtön értesítették a hatóságot.

A vasúttársaság alkalmazottaitól kapott információk és a kiterjedt adatgyűjtés eredményeként a rendőrök egy napon belül azonosították és elfogták azt a 14 éves  székesfehérvári fiút és ugyancsak tizenéves társát, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével.

A két fiatal ellen vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon.

Forrás: police.hu

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki mások életét vagy testi épségét veszélyezteti, az nem gyerekcsíny kategóriába tartozó eset, hanem bűncselekmény, amelynek nagyon komoly büntetőjogi következményei is lehetnek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában