Internetes hirdetés útján

2023.02.17. 12:00

Hat sértettet vert át egy férfi

A Sárbogárdi Járási Ügyészség szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy közösségi oldalon úgy hirdetett eladásra termékeket, hogy azokkal nem rendelkezett.

Fejér Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint a férfi 2020. novemberében elhatározta, hogy úgy jut pénzhez, hogy közösségi oldalon olyan termékeket hirdet, amelyekkel nem rendelkezik. A férfi anélkül, hogy a teljesítésre reális lehetősége, illetve szándéka lett volna, egy közösségi oldalon meghirdetett egy hangfalat és egy mobiltelefont. A férfi a saját nevén vette fel a kapcsolatot a sértettekkel és volt olyan eset, amikor megadta a telefonszámát, illetve a személyi igazolványáról, lakcímkártájáról készült fotót a bizalom elnyerése érdekében.

A vádlott hat sértettet ejtett tévedésbe oly módon, hogy az internetes oldalon történt írásbeli levelezést követően megadta a saját, illetve a testvére számlaszámát, ahova kérte a vételár átutalását. A férfi a sértetteknek egyenként 20.000 és 45.000 forint közötti kárt okozott, amely kár csak egy sértett esetében térült meg. A férfi a termékeket nem küldte meg a sértetteknek, a pénzösszegek átutalását követően elérhetetlenné vált.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben, tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetés kiszabását, továbbá a sértettek által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában