Szerencsére nem történt tragédia

2023.01.26. 15:18

Lábon szúrta az intézkedő rendőrt Dunaújvárosban

Egy 16 éves fiú a vele szemben intézkedő rendőrt lábon szúrta, az eset szerdán este történt Dunaújvárosban, a Római városrészben. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte az agresszívan viselkedő fiatalkorú őrizetét.

Molnár Emese

Fotó: LI

Mélyen megrázta az egész országot az a szörnyű tragédia, amikor is január 12-én éjszaka a szolgálata teljesítése közben megkéseltek egy fiatal rendőrt, aki aztán belehalt sérüléseibe. Ahogy azt a hivatalos közleményben akkor írták, Baumann Péter a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányságának körzeti megbízottja a kórházi ellátása közben vesztette életét, miután egy, a XI. kerületi Lecke utcában lévő társasházban - rendőri intézkedés közben - egy férfi egy 17 centiméter pengehosszúságú, recézett élű tőrkéssel mellkason, szívtájékon szúrta. A fiatal rendőrt a belügyminiszter hősi halottá nyilvánította, szerettei pedig január 26-án vettek tőle végső búcsút.

A közelmúlt eseménye még egészen élénken jelen van az emberek gondolataiban, és aktívan foglalkoztatja a közvéleményt, éppen ezért egy hasonló jellegű esetre is érzékenyen reagál.

Január 25-én a közösségi oldalon, egy helyi csoportban megjelent egy olyan bejegyzés, amely ugyancsak rendőrrel szembeni késes támadásról szólt. Nem derült ki egyértelműen, hogy mi történt pontosan, a kommentekben is csak találgatásokat lehetett olvasni. Annyit bizonyosan lehetett feltételezni, hogy erőszakos cselekmény történt.

Az ügy tisztázása érdekében a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz fordultunk, amely a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányított bennünket. Ez a szervezet a válaszában azt írta, hogy közleményt fog kiadni az esettel kapcsolatban. Csütörtökön délután meg is jelent a tájékoztató, amelyben a következő szerepel:

„A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyomoz egy fiatalkorúval szemben.

Egy rendőr 2023. január 25-én este azért jelent meg a Fejér vármegyei település egyik társasházában, mert egy 16 éves lány nevelőapja rendőri segítséget kért a hétfő óta otthonról távollévő – és éppen a barátjánál megjelenő – gyermekével kapcsolatban. Amikor a bejelentés ellenőrzésére a rendőr megjelent a lépcsőházban, a fiatalkorú lány és 16 éves barátja éppen el akarta hagyni az ingatlant.

A rendőr a lépcsőház egyik lépcsőfordulójában igazoltatni akarta őket, azonban a fiatalkorú fiú a rendőr felszólítását figyelmen kívül hagyva, ki akarta vonni magát az intézkedés alól és megpróbált futva elmenekülni. A rendőr ekkor a fiúval szemben testi kényszert alkalmazott, melynek során a földön fekve aktívan ellenszegült, a rendőrt folyamatosan próbálta lerúgni magáról, valamint több alkalommal ököllel is meg akarta ütni. Amikor a rendőr megkezdte a fiú bilincselését, a támadó hirtelen egy 9 centiméteres pengéjű késsel megszúrta az intézkedő rendőr lábszárát.

Az intézkedés alatt végig agresszívan viselkedő elkövető ellenállását egy a lépcsőházban lakó, szolgálaton kívüli rendőr segítségével lehetett csak megtörni.

A hivatalos személy nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a fiatalkorú fiú őrizetét és gyanúsítottként hallgatja ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában