A pénzügyőrök eljárást indítottak

2023.01.19. 11:26

Élő galambok alá rejtette a cigit, az M7-es Fejér vármegyei szakaszán nem jutott tovább

Galambok alá rejtett cigarettát, zsákokba pedig hamis ruhát egy bolgár férfi, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az M7-es autópályán ellenőriztek.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Fotó: Shutterstock

Bulgáriából Olaszországba tartott négy utasával az a bolgár kisbusz, amit a pénzügyőrök az M7-es autópálya Fejér vármegyei szakaszán megállítottak. A raktérben, két kartondobozban, élő galambok alatt 220 doboz, zárjegy nélküli cigarettát és 256 darab, különféle márkajelzésű (Adidas, Nike, Moncler, Philip Plein, Hugo Boss) pulóvert, nadrágot és 70 liter ismeretlen eredetű alkoholt rejtettek el. 

Az egyik utas elmondta, hogy a raktérből előkerült madarak, a cigi és az alkohol is az övé, azokat Olaszországba akarta vinni. A sofőr a ruhákról nem tudott, ő azokat postacsomagként szállította. Az előzetes szakértői vélemény szerint a termékek hamisítványok, amelyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. A pénzügyőrök a több mint kilenc és félmillió forint értékű árut lefoglalták, és jövedéki törvénysértés, valamint iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

Vezető képünk illusztráció. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában