Kattan a bilincs

2023.01.18. 14:06

Egy nőt kényszerített prostitúcióra az emberkereskedő

A Fejér Vármegyei Főügyészség minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki egy nőt kényszerített prostitúcióra és az abból származó keresményét elvette.

Fejér Vármegyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. januárjában szerelmi ígéretekkel rávette a nőt arra, hogy Heves megyéből költözzön sárosdi otthonába, ahol a férfi a családtagjaival élt együtt. A nő az ajánlatot akkori élethelyzetére figyelemmel elfogadta és a gyanúsítotthoz költözött. 

A férfi rövid időn belül prostitúció folytatására vette rá és az ebből származó bevételeket elvette tőle. A sértett megelégelte, hogy a gyanúsított minden pénzét elveszi, megpróbálta őt elhagyni, azonban a férfi előbb ígéretekkel, majd bántalmazással és fenyegetéssel kényszerítette a szexmunka további folytatására és a keresménye átadására. A gyanúsított a pénzt a saját és vele élő családtagjai szükségleteire fordította.

A sértett egy kétszobás, komfort nélküli házban lakott további öt személlyel, a szexmunkától való vonakodását a férfi ételmegvonással büntette. A nő a tisztálkodását az ügyfeleinél tudta csak megoldani. 

A gyanúsított vonatkozásában alaposan lehet tartani attól, hogy a tanúk befolyásolásával a bizonyítást megnehezíti, továbbá többszörösen büntetett előéletére, a cselekmény elhúzódó jellegére, illetve a legális jövedelem hiányára figyelemmel vele szemben a bűnismétlés reális veszélye is fennáll. 

 Székesfehérvári Járásbíróság a terhelt letartóztatását elrendelte, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában