Ügyészi infó

2023.01.31. 16:45

Dunaújváros - Munkahelyén zaklatott egy nőt, letartóztatásba került a férfi

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki munkahelyén zaklatott egy nőt Dunaújvárosban.

duol.hu

Munkahelyi zaklatás illusztráció

Fotó: Dmytro Zinkevych

A nyomozás adatai szerint a férfi 2021. novemberétől a nő munkahelyén, illetve az előtte lévő parkolóban naponta többször a nő kifejezett kérése ellenére kapcsolatba lépett vele annak érdekében, hogy párkapcsolatot alakítson ki vele. A sértett zaklatás vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő a férfival szemben, azonban a gyanúsított a büntetőeljárás megindulása, gyanúsítottként történő kihallgatása ellenére sem hagyott fel a nő zaklatásával, ezért a sértett távoltartás elrendelését kérte. A bíróság a férfival szemben 4 hónapra elrendelte a távoltartást, amely szerint a gyanúsított a nő lakóhelyétől és munkahelyétől volt köteles magát távoltartani. A férfi ezt követően a bíróság által meghatározott magatartási szabályt többször megszegte, a nőt továbbra is kereste a munkahelyén, amelyre figyelemmel a bíróság 50.000,- Ft rendbírsággal sújtotta. A férfi mindezek ellenére továbbra is megjelent a nő munkahelyén.

A gyanúsított a távoltartás szabályait ismételten és súlyosan megszegte, magatartását a sértett kifejezett felszólítása, a nyomozó hatóság vele szemben foganatosított intézkedései ellenére sem hagyta abba, szándéka a sértettel szemben töretlen. A távoltartás szabályainak sorozatos megszegésére figyelemmel a gyanúsított vonatkozásában a bűnismétlés reális veszélye fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását, a döntés fellebbezés folytán nem végleges.

Címkék#zaklatás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában