Új bázis

2023.01.29. 14:00

Birtokba vették új szertárukat a martonvásári önkéntes tűzoltók

Katasztrófavédelem

Fotó: Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Csaknem kétszáz négyzetméter, négy méteres belmagasság, kettő plusz egy szerállás jellemzi az önállóan beavatkozó Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület új szertárát. A szendvicspanel szerkezetű épületet az önkormányzat és az egyesület beruházásában, a kistérségi társulás, valamint egy európai uniós program és a katasztrófavédelem támogatásával valósították meg. A kivitelezés tavaly év elején kezdődött, az újévet pedig már az új szertárban köszöntötték az önkéntesek. Az épületben két gépjárműfecskendő és egy gyorsbeavatkozó állomásozik, a hátsó részben pedig az önkéntes tűzoltók egy irodahelyiséget is kialakítottak. A szertárban zuhanyzóval ellátott vizesblokk is van, ahova a tervek szerint a védőruhák tisztítására egy ipari mosógépet is elhelyeznek majd a jövőben.

Az új bázis a városközpont közelében épült fel. Kedvező elhelyezkedéséből és korszerű kivitelezéséből, az önműködő szertárkapukból is adódóan hamarabb el tud indulni a segítség az egyesület vonulási területének öt településére, Martonvásárra, Ráckeresztúrra, Baracskára, Tordasra és Gyúróra, valamint a közeli M7-es és M6-os autópályák, valamint a 7-es főút érintett szakaszára.

Fotó: Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Az új épületben az önkéntes tűzoltók védőfelszereléseit, és az egyesület tűzoltó technikai eszközeit is megfelelően, méltó körülmények között el tudják helyezni. Korábban Martonvásár határában két fűtetlen garázsban parkoltak a gépjárműfecskendők, igazi szertára, közösségi tere nem volt az egyesületnek. Az új épület tulajdonképpen már most az önkéntes tűzoltók második otthonává vált. Szabadidejük nagy részét a szertár végleges kialakításával, az eszközök megfelelő elhelyezésével töltik. Tavasszal a város önkormányzatával együttműködve a szertár környezetének tereprendezésével folytatják, kerítésépítés, szilárd burkolat, parkosítás és parkoló kialakítása is szerepel a kitűzött célok között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában