Elfogták

2022.12.07. 10:13

Rendőrkézen a rongáló

A rendőrök rövid időn belül kézre kerítették azt a 29 éves dunaújvárosi férfit, aki a gyanú szerint betört egy üzletajtót, majd öt autót rongált meg.

police.hu

Fotó:police.hu

Dunaújvárosból érkezett bejelentés a rendőrségre 2022. december 5-én este arról, hogy a Dózsa György úton egy üzlet bejárati ajtaját ismeretlen személy betörte, majd különböző helyszíneken több autót is megrongált. A helyszínre irányított rendőri egységek a megadott személyleírás alapján egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt, M. Pétert.

Igazoltatása során a dunaújvárosi férfi ruházatából kábítószergyanús növényi törmelék került elő, továbbá azt is megállapították a rendőrök, hogy a Dunaújvárosi Járásbíróság elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. A férfi az egyenruhásoknak elmondta, hogy nem sokkal korábban kábítószert és alkoholt is fogyasztott.

Fotó: police.hu

A nyomozás eddigi adatai alapján az elkövető elsőként Dunaújvárosban, a Dózsa György úton található üzlet üvegét egy utcai szeméttárolóról eltávolított műanyag fedéllel betörte, ezt követően egy, az utcában parkoló személygépkocsi jobb első és hátsó ajtajában tett kárt, majd a Hajnal utcában parkoló két autót is megrongált, azok bal oldali visszapillantó tükreit törte le. Még ekkor sem állt meg, és hasonlóképpen rongált meg a Március 15. téren egy ott parkoló autót is.

A nyomozók M. Pétert garázdaság vétség és ötrendbeli rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, melynek során beismerő vallomást tett. Vele szemben az eljárást a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában