Ügyészi indítvány

2022.12.09. 15:00

Letartóztatásban marad a fesztiválon kábítószerrel kereskedő francia férfi

A Fejér Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki az egyik Fejér megyei fesztiválon jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedett.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2022. augusztus 5-én a fesztiválon oly módon kínált kábítószert eladásra, hogy a megvásárolható szerek típusát tartalmazó papírt ragasztott magára. Két személynek értékesített 1-1 adag kábítószert 50 euróért, illetve 5.000,- Ft-ért, majd megvételre kínált kábítószert a fesztivál területén szolgálatot teljesítő rendőröknek, így cselekménye lelepleződött. 

A rendőri intézkedés során a gyanúsítottól a készpénzen kívül lefoglalásra kerültek az értékesítéshez használt eszközök és különböző, adagokra osztott kábítószert tartalmazó tabletták, porok és növényi törmelékek. 

A cselekmény kiemelt tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, - amely 5-től 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés - alaposan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől. A gyanúsított Magyarországon lakóhellyel nem rendelkezik, így feltehető, hogy a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, az eljárás sikeres lefolytatását veszélyeztetné.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és a gyanúsított letartóztatását 2022. március 9-ig meghosszabbította.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában