Vádirat

2022.12.17. 11:00

Droggal kereskedtek

A Fejér Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre, kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a nővel és két férfival szemben, akik kábítószerrel kereskedtek Fejér megyében.

DH

Kábítószer illusztráció

Fotó: OneSideProFoto

A vádirat szerint a terheltek egyike egy budapesti rendezvényen pár éve ismerkedett meg a nővel, és onnantól folyamatosan kapcsolatban álltak egymással, mindketten kábítószer-fogyasztók voltak. Amikor a férfi munkaviszonya megszűnt, a nővel 2020-ban kialakult az üzleti kapcsolata, amelynek keretében a nő az ismeretlen forrásból beszerzett kábítószert rendszeresen értékesítette a férfinak, aki azt eladta megrendelőinek. A férfi grammonként 2000 Ft-ot fizetett a nőnek, azonban 2500–3000 Ft-ért értékesítette tovább. A nő rendszerint személyesen szállította a kábítószert Dunaújvárosba a férfinak, aki összesen 345 000 Ft-ot fizetett a nőnek a kábítószer vételáraként. A férfi a kábítószer-értékesítésből 213 000 Ft-tal gazdagodott. 

A rendőrség a nő budapesti lakásán kábítószert és az értékesítéséhez használt eszközöket foglalt le. A férfi néhány esetben a másik vádlottól is szerzett be kábítószert, akinek összesen 28 000 Ft-ot fizetett a megvásárolt szerekért. 

Az ügyészség vádiratában a bevételre szert tett férfival és a nővel szemben fegyház- és pénzbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, valamint a férfi vonatkozásában a letartóztatás fenntartását, amíg a kevesebb bevételre szert tett férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön-, továbbá pénzbüntetés kiszabását indítványozta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában