Mindezt ittasan

2022.11.24. 11:00

Megszúrta kilenc éves gyermeke lábát egy férfi Dunaújvárosban

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és további bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2022. május 11-én, Dunaújvárosban megszúrta 9 éves gyermeke lábát.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a férfi otthon tartózkodott házastársával és három kiskorú gyermekével, amikor észlelte, hogy az erkélyen száradó munkásruhája festékes. Az ittas férfi emiatt őrjöngeni, ordítani kezdett, majd a konyhából egy kést vett magához, amellyel megpróbálta a festéket lekaparni a ruháról, azonban az nem járt sikerrel. A vádlott ekkor dühében bement a nappaliba, majd az ott tartózkodó két kiskorú gyermeke szeme láttára a késsel megszúrta a kilenc éves gyermeke jobb vádliját. A gyermek könnyű személyi sérülést szenvedett, azonban – figyelemmel a bántalmazás eszközére és a bántalmazott testtájékra – fennállt a súlyosabb sérülés kialakulásának a lehetősége is.  

A vádlott szóban és fizikai bántalmazásban megnyilvánuló magatartása a kiskorú gyermekének testi, erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette. A vádlott cselekménye a gyermeke számára feldolgozatlan, érzelmi traumaként jelenik meg.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában