Erőszakos többszörös visszaeső

2022.11.22. 15:09

Kiskorút rabolt ki újév napján egy férfi a Dunaújvárosból Budapestre tartó vonaton

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2022. január 1-jén, a Dunaújvárosból Budapestre tartó vonaton egy 15 éves fiút rabolt ki.

duol.hu

illusztráció

Fotó: Juan M. Portillo

A vádirat szerint a férfi, miután a sértett Rácalmáson felszállt a vonatra, pár perc elteltével a sértettel szóba elegyedett. A beszélgetés során többször említette neki, hogy bokszoló volt és 26 évet töltött börtönben, majd a sértettet azzal fenyegette meg, hogy ha nem ad neki pénzt, akkor megveri. Ennek nyomatékosítása érdekében a sértettet többször mellkason bökte az ujjaival. 

A sértett megijedt, félt, hogy a férfi meg fogja verni, ezért 2.000,- Ft-ot adott neki. A vádlott a sértettől elvette a pénzt, majd később 200,- Ft-ot vissza adott, azonban azt követően újra pénzt kért tőle, és ismét veréssel fenyegette meg. A sértett ekkor a vasúti kocsi mellékhelyiségébe menekült, az ajtót magára zárta, értesítette az anyját az esetről, és az Ercsiben lévő vasútállomásig ki sem jött onnan. A vádlott ezt követően a vonaton utazókat zaklatta, majd a pusztaszabolcsi vasútállomáson leszállt. 

Az ügyészség vádiratában az erőszakos többszörös visszaeső férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, vagyonelkobzást, valamint annak megállapítását indítványozta, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában