Minősített lopás

2022.11.24. 17:00

Katalizátorokat vágott le autókról egy férfi Sárbogárdon

Fejér Megyei Főügyészség

A Sárbogárdi Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki társával 2022. január 30-án, Sárbogárdon katalizátorokat vágott le autókról azért, hogy azokat eltulajdonítsa.

A vádirat szerint a férfi társával megbeszélte, hogy este katalizátorokat fognak eltulajdonítani gépkocsikról. A vádlott magához vett egy láncos csővágót és az egyik utcában felfigyelt egy személygépkocsira, amely alá bemászott és a csővágóval levágta a katalizátort, míg a társa figyelt. A katalizátort a közelben elrejtették.

A cselekmény elkövetése után tovább haladtak és felfigyeltek egy másik személygépkocsira is. Mindketten befeküdtek az autó alá, a csővágót a kipufogóra rögzítették, majd a vádlott kimászott a jármű alól és észlelte, hogy valaki közeledik, ezért mindketten elmenekültek a helyszínről, így a cselekmény kísérleti szakban maradt.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben, tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetés kiszabását, valamint a láncos csővágó elkobzását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában