Sodrófával, vascsővel, kalapáccsal estek áldozataiknak

2022.10.11. 12:00

Súlyosításért fellebbezett az ügyészség minősített emberölés kísérlete miatt

Fejér megyei Főügyészség

Fotós: Shutterstock

A Fejér Megyei Főügyészség a Székesfehérvári Törvényszék előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt meghozott ítélete ellen súlyosításért fellebbezett. 

A vádirat szerint a két büntetett előéletű férfi 2019. december 17-én, hajnalban két dunaújvárosi férfit lakásukban sodrófával, kalapáccsal és vascsővel bántalmaztak, amelynek következtében a sértettek életveszélyes sérüléseket szenvedtek, egyiküknél az egyik szemet érintő végleges vakságban megnyilvánuló maradandó fogyatékosság keletkezett. A cselekmény csak azért maradt kísérleti szakban, mivel a sértettek állapotát a gyors orvosi beavatkozással sikerült stabilizálni. 

A bíróság a vádlottak egyikét 13 év, míg társát 12 év fegyházbüntetésre ítélte, továbbá minkettőjükkel szemben 10 év közügyektől eltiltást szabott ki. Az ügyész az ítélet ellen a minősítő körülmények fokozott figyelembevételére hivatkozással, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!