Ercsiben

2022.10.13. 11:00

Rendőrkutyával fogtak betörőt

A rendőrök szolgálati kutya segítségével azonosították, majd elfogták azt a 38 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint betört egy ingatlanba Ercsiben.

police.hu

Fotó: police.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2022. október 11-én a reggeli órákban egy férfi tett bejelentést arról, hogy Ercsiben, a Deák Ferenc utcában található családi házának melléképületébe ismeretlen tettes betört, és onnan többek között kézi szerszámgépeket tulajdonított el.

A rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre mentek, ahol az adatgyűjtés során megállapították, hogy az elkövető egy csákánynyél segítségével felfeszítette az épület ajtaját, majd a belső helyiségbe bejutva sarokcsiszoló gépet, motoros láncfűrészt és hosszabbító kábelt tulajdonított el. Az egyenruhások az adatgyűjtés mellett elsődleges intézkedésként nyomkövető szolgálati kutyát is alkalmaztak az elkövető mielőbbi azonosítása és felkutatása érdekében. Miután Daisy, a szolgálati eb orra szimatot fogott, azonnal a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 38 éves helyi lakos házáig vezette a rendőröket, akik a férfit a helyszínen elfogták és előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában