Dunaföldváron

2022.09.01. 12:38

Tizenöt métert zuhant – halálos munkabaleset

Gallai Péter

Mentőhelikopterrel szállították kórházba a szerencsétlenül járt munkást Vezető képünk illusztráció

Fotó: Donka Ferenc

Információink szerint súlyos munkahelyi baleset történt szerdán a Pannonia Bio telephelyén, amelyről az alábbi tájékoztatást kaptuk a cégtől aznap késő este. A sérült ezt követően hunyt el, amiről a rendőrség később számolt be.

„Egy még át nem adott, jelenleg építési területnek minősített zárt telephely-részén, munkavégzés közben, aminek felügyeletét cégünk egyik külső partnere látja el, lezuhant és súlyosan megsérült egyik vállalkozónknak az építkezésen dolgozó munkása. A baleset magasban végzett munka közben történt, a férfi 15 méter magasságból zuhant le, az egyik építés alatt álló siló aljára. A helyszínre érkező tűzoltók tűzrendészünk támogatásával azonnal megkezdték az eszméletlen férfi kiemelését, majd a mentők a sikeres újraélesztést követően mentőhelikopterrel kórházba szállították. A fővállalkozó leállította a munkát, a helyszínt lezártuk, jelenleg hatósági vizsgálat folyik. A Pannonia Bio mindenben segíti a hatóságok munkáját.” 

A ma reggeli hírre reagálva a Pannonia Bio részvétét fejezi ki az elhunyt családjának.

Hatósági eljárás

Lapunk megkeresésére a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata csütörtökön délelőtt arról tájékoztatott, egy 41 éves szerb állampolgárt érte a baleset, aki később a kórházban elhunyt. Az eset kapcsán foglalkozási szabályszegés is felmerült, így a főkapitányság bűnügyi osztályán eljárás indult ismeretlen tettes ellen, halált okozó, foglalkozás körében elkövetet gondatlan veszélyeztetés bűntette miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában