Előbb pénzt kértek autóbuszjegyre

2022.09.13. 09:00

Négyen raboltak ki egy férfit – hatezer forintért

Székesfehérvár - A Székesfehérvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt indítványozta annak a férfinak és nőnek a letartóztatását, akik két ismeretlen társukkal 2022. szeptember 6-án Székesfehérváron bántalmaztak egy férfit azért, hogy a pénzét elvegyék.

duol.hu

A nő pénzt akart kivenni a sértett zsebéből... Illusztráció: MW

Fotó: Hegedűs Márk

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak és ismeretlen két társuk a buszpályaudvar környékén találkoztak a sértettel, akitől buszjegyre pénzt kértek. A sértett ezer forintot adott át nekik. A gyanúsítottak mintegy másfél óra múlva ismét összetalálkoztak a sértettel, akinek a zsebéből a nő egy hirtelen mozdulattal pénzt akart kivenni, azonban nem járt sikerrel, mert a férfi a kezében szorítva tartotta a pénzt. A férfit ekkor négyen körbevették, az egyik gyanúsított ököllel megütötte a férfi szemét, aki a földre került. A gyanúsított a földön fekvő férfira ült, társai pedig a ruházatát átkutatták, közben bántalmazták, amelynek hatására a sértett a markában szorított hatezer forintot elengedte, a gyanúsítottak pedig azt tőle elvették. A sértettnek a bántalmazás során könnyű testi sérülései keletkeztek. 

A gyanúsítottak büntetett előéletűek, most is eljárások folynak ellenük

A gyanúsítottak büntetett előéletűek, hasonló bűncselekmény miatt büntetőeljárások vannak ellenük folyamatban. A férfi a hasonló bűncselekmény miatti legutóbbi büntetéséből mint erőszakos többszörös visszaeső a jelen cselekmény elkövetését megelőzően öt hónappal szabadult. Mindezekre figyelemmel a gyanúsítottak esetében a bűnismétlés reális veszélye fennáll. A férfi gyanúsított hajléktalan életmódot folytat, bejelentett lakóhellyel, munkahellyel nem rendelkezik, így vonatkozásában feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne. 
A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és elrendelte mindkét gyanúsított letartóztatását. A döntés egyikük fellebbezésére figyelemmel nem végleges. DH 
 

A nő pénzt akart kivenni a sértett zsebéből...
Illusztráció: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában