Teljes körű tájékoztatást kaptak az érdeklődők

2022.09.21. 13:00

Határvadászok: a hét végén ismét toboroztak

Dunaújváros - Az egyenruhások a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezredébe történő jelentkezés feltételeiről, a felvételi eljárás menetéről és a határvadászokra váró feladatokról is tájékoztatták az érdeklődőket a legutóbbi toborzójukon.

duol.hu

Toborzást tartottak Simontornyán is. A szüreti napokat használta ki a rendőrség Fotó: police.hu

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a Tamási Rend­őrkapitányság munkatársai a napokban a Szekszárdi Szüreti Napok 2022 rendezvényen szerveztek toborzást. Az eseményen az érdeklődők részére szórólapokat osztottak, amelyek további információkat nyújtanak a szerződéses határvadász-jogviszonyról. 
A határvadászképzéssel kapcsolatban online az alábbi linken informálódhatnak: https://www.police.hu/szerzodeses-hatarvadasz-kepzes. A Legyél te is rendőr Facebook-oldalon és a Tolna Megyei Rend­őr-főkapitányság Facebook-oldalán folyamatosan frissülő tartalmak segítik a leendő határvadászokat abban, hogy minél szélesebb körben megismerkedhessenek a határvadász-hivatással. Tolna megyében a képzésekkel kapcsolatban elektronikus úton a bö[email protected], vagy a [email protected] címeken lehet érdeklődni. 

Ki a határvadász?

Az államhatár őrzésére és a jogellenes migráció megakadályozására irányuló feladatokat ellátó csoport, amely az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv személyi állományát erősíti meg. A határőrizeti rendszer első vonalában járőrszolgálatot hajt végre, az államhatáron történő illegális belépési kísérleteket akadályozza meg, továbbá az illegálisan belépett személyeket feltartóztatja és az ideiglenes biztonsági határzár túloldalára kíséri. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában