Videóval

2022.09.23. 09:00

Fokozott rendőri jelenlét a megye útjain

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei is csatlakoztak az Európai Unió területén megrendezett Roadpol „Safety Days” elnevezésű közlekedésbiztonsági akcióhoz.

police.hu

Fotó: police.hu

A közlekedési szakemberek 2022. szeptember 21-én a megye közútjain fokozott ellenőrzést tartottak a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek számának csökkentése, valamint a közlekedés biztonságának javítása céljából. Az egyenruhások fokozott figyelmet fordítottak a személy- és vagyonbiztonságot veszélyeztető cselekmények kiszűrésére, illetőleg a passzív biztonsági eszközök – különösen a biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszer, motorkerékpár-bukósisak – előírásszerű használatának ellenőrzésére. Ezen túlmenően a gyalogosok, a kerékpárosok, a segédmotor-kerékpárosok és a motorkerékpárosok által elkövetett közlekedési jogsértések észlelése esetén is a jogszabályi előírásoknak megfelelően intézkedtek. A rendőrök a kerékpárosok esetén nemcsak a biztonságos közlekedésre alkalmasságot vizsgálták, de ellenőrizték a járművek kötelező tartozékait is, valamint felhívták a figyelmet a sebességhatárok betartására.

… hogy senki ne veszítse életét a közutakon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában