Beszívott

2022.09.20. 08:00

Bódult állapotban vezetett

police.hu

A nyomozás adatai szerint a férfi személygépjárművel 2022. február 2-án nem sokkal 1 óra után Szabadhídvég külterületén, a 6404-es számú úton közlekedett, amikor a pélpusztai bekötő út kereszteződésénél a rendőrök megállították. Az ellenőrzés során a gépkocsi jobb első ülésének hátsó háttámlájából kábítószergyanús anyag került elő, ezért a sofőrt az Enyingi Rendőrőrsre előállították, ahol kábítószergyorstesztet alkalmaztak vele szemben. A teszt MDMA és AMP reagensekre pozitivitást mutatott, ezért a férfit az orvosi ügyeletre szállították mintavétel céljából, és a vezetői engedélyét elvették.

Az eljárás során kirendelt igazságügyi toxikológus szakértő a mintákban kábítószert mutatott ki, mely alapján az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a gyanúsított a járművezetéskor a vezetési képességre károsan ható szerek által befolyásolt állapotban volt.  A férfi kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését tagadta, elmondta, hogy nem érezte magát bódult állapotúnak a vezetés során, és korábban ugyan fogyasztott drogot, de a vezetés előtt közvetlenül nem.

A székesfehérvári rendőrök a napokban befejezték a sárbogárdi férfival szemben folytatott ügy vizsgálatát, és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek átadták.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására. A szeszes italok és a bódító szerek használata már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat váltanak ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat kimagasló. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát, mások életét is veszélyezteti!

„… hogy mindenki hazaérjen!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában