Orvhalászok

2022.08.10. 07:00

Tiltott helyen tiltott eszközzel fogták a pontyokat, a betervezett halvacsora viszont elmaradt

Egy hivatásos halász tett bejelentést, hogy az Iregszemcse melletti, általa felügyelt Okrád 1-es halastónál orvhalászatra utaló nyomokat észlelt. Ez alapján két tamási rendőr vele együtt figyelte a tavat és annak környékét 2022. augusztus 7-én 13 órától. 15 óra körüli időben két férfit vettek észre, akik a közeli kukoricásban és a partszéli nádasban a kezükben egy zsákkal és két fakaróval a víz felé haladtak. Később a zsákból két nyakzóhálót (lesháló) vettek elő és azokat kifeszítették a tóban, majd elindultak a kukoricásban visszafelé. Kollégáink ekkor elfogták és megbilincselték őket, majd visszamentek velük a halász eszközeikhez. A hálókban addigra már 11 db ponty raboskodott, amiket gyorsan kiszabadítottak és visszaengedtek a vízbe. A halak összsúlya 34,8 kilogramm volt, eltulajdonításukkal 52.200 forint kár érte volna a tó tulajdonosát.

A 27 és 25 éves iregszemcsei férfiak lakhelyén a kollégák kutatást tartottak, de más tiltott halász eszközt, vagy lopott halat nem találtak náluk.

Előállították őket a Tamási Rendőrkapitányságra, ahol orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult ellenük. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket, mindketten beismerő vallomást tettek.  

Az ügyben a Tamási Rendőrkapitányság tovább folytatja a vizsgálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában