Ügyészi kérelem

2022.08.04. 15:00

Súlyosabb büntetést kér az ügyészség az autót bontó férfiakra

A Székesfehérvári Járásbíróság tárgyalás mellőzésével közérdekű munkabüntetést szabott ki azzal a két férfival szemben, akik egy Fejér megyei kis településen házuk kertjében bontottak egy autót. Az ügyészség súlyosabb büntetés kiszabása miatt tárgyalás tartását kérte.

duol.hu

Fotó: Shutterstock

A 30 éves férfi 2021 decemberében megszerzett két üzemképtelen autót, amiket 69 éves édesapjával együtt a használatában lévő telkére szállított.

A két férfi – akik hulladék kezelésére vonatkozó engedéllyel nem rendelkeztek -  a veszélyes hulladéknak minősülő kocsik egyikét elkezdték szétbontani az udvaron. Tevékenységüknek a rendőrök kiérkezése vetett véget, akik bűncselekmény elkövetése miatt előállították őket. 

Az ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat velük szemben, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A bíróság megállapította a vádlottak bűnösségét, azonban az ügyészi indítványtól eltérően  közérdekű munkabüntetést szabott ki velük szemben.

Az ügyészség tárgyalás tartása iránti kérelmet terjesztett elő súlyosítás érdekében.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában