Végzés

2022.08.17. 17:03

Letartóztatásban a grúz embercsempész

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság letartóztatta azt a grúz férfit, aki gépkocsijában 7 migráns személyt próbált átjuttatni a határon.
A Móri Rendőrkapitányság járőrei 2022. augusztus 15. napján 00.40 perc körüli időben  Bodajk külterületén vontak intézkedés alá egy lengyel rendszámú személygépkocsit, melyet egy grúz állampolgár vezetett. A személygépkocsi utas- és csomagterében a vezetőn kívül 5 indiai és 2 pakisztáni állampolgárságú férfi utazott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták. A megalapozott gyanú szerint a grúz férfi a migráns személyeket azzal a céllal szállította, hogy ők az államhatárt jogellenesen átlépjék. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi a fuvarért személyenként 50 eurót kapott volna.
A fentiek alapján a nyomozó hatóság a sofőrt őrizetbe vette és embercsempészés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki.
Mivel a grúz állampolgárságú férfi Magyarországon munkahellyel, tartózkodási hellyel nem rendelkezik, jelenléte azonban a további nyomozás során szükséges, ezért az ügyészség szükségesnek látta vele szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazását a kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény miatti eljárásban.
A bíróság az ügyészség álláspontjával egyetértve a gyanúsítottat a mai napon letartóztatta.
A végzés végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában