Jelzett az alkoholszonda

2022.08.09. 10:00

Ittas vezetés merült fel, intézkedtek a rendőrök

Török Tímea

Az egyenruhások elfogták a 33 éves, ittas férfit (képünk illusztráció)

Fotó: Horváth Balázs

Az egyenruhások Lajoskomárom külterületén ellenőriztek 2022. augusztus 6-án, szombaton, nem sokkal éjfél után egy személygépjárművet és annak vezetőjét. 

Az ügyészség indítványozta a letartóztatást

Az intézkedés során az érdi lakosról kiderült, hogy az Érdi Járásbíróság által kiadott érvényben levő eltiltása van, a nála alkalmazott alkoholszonda 1,99 milligramm/liter vér­alkohol-koncentrációt mutatott, valamint a gépjármű forgalmi engedélye lejárt. 
Az egyenruhások a 33 éves, intézkedés alá vont, ittas férfit elfogták, azután további mintavételre előállították, majd ezt követően őrizetbe vették. A sofőrrel szemben szabálysértési, valamint büntetőeljárás indult a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon. A Székesfehérvári Járási Ügyészség az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő büntetőügyben indítványt tett a bíróságon a gyanúsított letartóztatására. 
A kényszerintézkedés tárgyában tartandó bírósági ülésre augusztus 8-án, hétfőn került sor a Székesfehérvári Járásbíróságon – kaptuk a tájékoztatást Palkovicsné dr. Kész Anikótól, a Fejér Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában