Segítségnyújtás

2022.08.01. 12:50

Dráma az autópályán: a szülők kezdték meg a fiú újraélesztését

Rémült szülők kérték hétfő reggel a mentők gyors segítségét ahhoz a 15 év körüli fiúhoz, aki az M5-ös autópályán lett rosszul az autóban, Inárcs közelében – számolt be róla az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

duol.hu

Fotó: Varga Zsófia

Mint írják, a fiú  hányingerre panaszkodott, majd egyszer csak nem válaszolt édesanyjának a hátsó ülésről, írja a baon.hu. A család azonnal félreállt és mentőt hívtak, majd rutinos mentésirányító bajtársunk instrukciói alapján megvizsgálták a gyermeket, aki már nem lélegzett, így a  szülők, a pánik ellenére is rögtön megkezdték az újraélesztést  A Központi Mentésirányítás azonnal több egységet riasztott, köztük a gyermekrohamkocsit is, amik perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést. Az időben megkezdett mellkasi nyomások és elszánt csapatmunka végül rövid időn belül sikerre vezetett és a fiút stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában