Tematikus tűzoltós programok

2022.08.14. 15:00

A tűzoltókkal lenni klassz

Táborba várta a gyerekeket augusztus első hetében a Fehérvárcsurgó Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A nyári napközis foglalkoztatót már hetedik alkalommal szervezték meg a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség és az önkormányzat támogatásával a községben és környékén élő gyerekek részére.

duol.hu

A tematikus tűzoltós programok egyikén a gyerekek Dávid segítségével gubózták ki, mi mindent rejt a gépjárműfecskendő az önkéntes tűzoltóknál. A jobb oldali redőnyök mögött mentőkötél, tömlő, osztó, sugárcső, szivattyú, védőkesztyű és légzőkészülék is helyet kapott.

A tálcatűzoltási gyakorlaton a gyerekek védőruhába bújva igazi kis tűzoltó manóként szálltak szembe a tűzzel. A foglalkozásokon azt is elmondták a gyerekeknek, ha tüzet látnak, hogyan cselekedjenek: ne bújj el, menekülj, kérj segítséget!

A tűzoltós programok mellett a Gaja-völgyben és a fehérvárcsurgói kastélykertben is túráztak. A melegben a célba lövés sem hiányozhatott, igaz, a puttonyfecskendő vízsugara néha célt tévesztett és inkább a frissítő vízipisztoly szerepével vetekedett.

A tábor sztárvendége idén a Noé Speciális Kutató-Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület kötelékében szolgáló Max volt, aki gazdájával, Dari Csabával érkezett. Max szimatát próbatétel elé állították a gyerekek, akik csapatokban, körülbelül háromszáz méter távolságban bújtak el az erdőben. Max hamar a táborozók nyomára bukkant, így a rendhagyó bújócskában a négylábú győzedelmeskedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában