Egy napig menekült

2022.07.12. 14:00

Őrizetben a menekülő embercsempész

Az egyenruhások Bicskén fogták el azt a sofőrt, aki egy nappal korábban Csabdinál kivonta magát a rendőri intézkedés alól.

police.hu

Bilincsben

Fotó: Shutterstock

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján a Fejér megyei rendőrök 2022. július 10-én este Csabdinál akartak megállítani egy bolgár honosságú személygépjárművet, mivel az feltételezhetően illegális migránsokat szállított.

A jármű sofőrje amint észlelte az egyenruhásokat, Csabdi Bányatelep irányába hajtott, ahol a területet védő korlátot átszakította, és nagy sebességgel egy akácfákkal borított, meredek partoldalon lefelé haladva, beton vízelvezető árokba hajtott. Ott a jármű defektet kapott és az eleje nagymértékben megrongálódott. A sofőr, valamint az utasok a rendőrök megérkezése előtt kiszálltak az autóból és elszaladtak, azonban többeket közülük az egyenruhások a közelben feltartóztattak, majd a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően – meghallgatásukat követően - visszakísértek az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A feltételezett embercsempészt egy nappal később egy bicskei bevásárlóközpontnál igazoltatták a rendőrök, majd elfogták, és a rendőrségre előállították, ahol őrizetbe vették. Kihallgatása folyamatban van. A nyomozás adatai szerint a 28 éves bolgár sofőr egy nappal korábban 9 fő afgán, illetve pakisztáni személyt szállított autójában, segítséget nyújtva részükre az államhatár jogszerűtlen átlépéséhez.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában