Ügyészi indítvány

2022.07.25. 18:01

Letartóztatásban a férfi, aki autóba tuszkolta, és megverte élettársát

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki miután kocsiba kényszerítette és bántalmazta élettársát, megpróbált elmenekülni a rendőri intézkedés elől.

A nyomozás adatai szerint a 30 éves férfi 2022. július 22-én egy Fejér megyei kis településen a hajánál fogva az udvarra rángatta, és megverte élettársát, majd az autójába kényszerítette, ahol tovább bántalmazta. A nő az ütések következtében nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett.

Miután a sértett testvére bejelentette a rendőrségen a bántalmazást, a rendőrök intézkedés alá vonták a férfit, aki a sértettel a kocsiban már Székesfehérvárra hajtott.

A férfi a rendőrök elől megpróbált elmenekülni, így kivonni magát az intézkedés alól, azonban az egyenruhások elfogták, és őrizetbe vették.

A gyanúsított esetében fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint az intézkedés során tanúsított magatartása miatt a szökés, elrejtőzés és ezen felül annak a veszélye is megállapítható, hogy a későbbiek során a bizonyítást veszélyeztetné.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvány szerint a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte. A bíróság döntése ellen a férfi és védője fellebbezést jelentettek be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában