Embercsempészés Fejér Megyében - összefoglaló a 2022. év első félévéről

2022.07.13. 12:00

Idén 28 embercsempész, 267 migránsnak nyújtott segítséget

A Fejér Megyei Főügyészég illetékességi területén 2022. első félévében összesen 26 büntetőeljárás indult embercsempészés bűntette miatt.

Fejér Megyei Főügyészség

Vezetőképünk illusztráció Fotó: Cseh Gábor/Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A legtöbb ügyben (15) a Székesfehérvári Járási Ügyészség járt el, de a Dunaújvárosi, a Bicskei és a Sárbogárdi Járási Ügyészség is több esetben intézkedett embercsempész bűntette miatt.

A nyomozó hatóság összesen 28 személyt hallgatott ki gyanúsítottként, akik 267 migránsnak segítettek az országhatár jogellenes átlépésében. A hatóságok valamennyi gyanúsított cselekményét leleplezték, az általuk szállított személyeket pedig a határra visszakísérték.

Az ügyészég minden ügyben indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, amit a bíróság valamennyi embercsempész vonatkozásában el is rendelt.

A 2022-ben indult büntetőügyek nagy részében még nyomoz a rendőrség, hat esetben azonban már született ítélet. Ezekben a büntetőügyekben a bíróság az embercsempészeket börtönre ítélte, és több évre kiutasította Magyarország területéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában